Uitlaatklep_ x DansBlok

Naast mijn angststoornis en PTSS heb ik ook een eetstoornis gehad, wat mij tot op de dag van vandaag bij blijft. Waar ik ook heen ga en met wie ik ook ben, het voelt altijd alsof iedereen me aankijkt en beoordeelt. Hierdoor heb ik constant het gevoel dat ik me groot moet houden en mijn geheim niet kan delen en voel ik me in zekere zin alleen.

Vrouw 21 jaar

DansBlok werd door Uitlaatklep gevraagd om het verhaal van de 21e jarige vrouw om te zetten in dans. Dit werd een korte dansfilm. Uitlaatklep is een instagramkanaal voor millennials waar jonge makers hun alledaagse struggles visualiseren.

De dansfilm ‘Uitlaatklep’ ging op 6 januari 2019 in première en op het Instragramkanaal uitlaatklep_

Credits

Regie en productie: DansBlok
Dans en choreografie:
Dieuwertje Spek, Éryn Nieuwint, Rosa Allessie, Sophieke Klijnstra, Emma Schild en Michelle Boelee
Editing: Éryn Nieuwint
Muziek: Nicolai Heidlas
Met dank aan: @uitlaatklep_ en Tribes

Crack Header verkleind – Éryn Nieuwint @ Scheltema ©Kim Doeleman

Crack

"Ik vraag me weleens af of je dansen in een club een voorstelling mag noemen. Of moet een voorstelling altijd artistiek en technisch verantwoord zijn?"
INVENTA Header verkleind – Dieuwertje Spek @ Red Carpet Lounge ©Kim Doeleman

INVENTA

INVENTA is een performance gedanst door één danser, met één arm in één ruimte; een ontdekkingstocht naar jezelf en de wereld om je heen. Met…
Plastic what else Header 3 – Tessa Wouters, Dieuwertje Spek en Éryn Nieuwint @ Sterrenbad Wassenaar

Plastic, what else?

Het begint langzaamaan tot ons door te dringen dat plastic een gezegend product is, maar één met een gebruiksaanwijzing. In samenwerking met kunstenares Helene van…
Categories: