Datum

26 jul 2020
Expired!

Center Point @ Wat Nu?

Elke laatste zondag van de zomermaanden dansen we onze nieuwe voorstelling Center Point, geprogrammeerd door Wat Nu?  Deze editie staan we samen met PS | Theater en KASSETT op het Pieterskerkplein. 

Let op! Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in verband met de corona-maatregelen. Deze voorstelling is GRATIS maar reserveren is wel wenselijk. Je kunt combi-tickets reserveren voor onze voorstelling én die van PS | Theater en KASSETT, maar je kunt ook alleen naar DansBlok komen. 

Zondag 26 juli op het Pieterskerkplein
13.00 uur – PS | Theater, DansBlok en KASSETT
* alleen DansBlok = 13:30 uur

14.30 uur – PS | Theater en DansBlok
* alleen DansBlok = 15:00 uur

15.30 uur – PS | Theater, DansBlok en KASSETT
* alleen DansBlok = 16:00 uur

17.00 uur – PS | Theater en DansBlok
* alleen DansBlok = 17:30 uur

Center Point gaat over huidhonger, over zoeken naar verbinding. Zowel met mensen dichtbij als verder weg, over het vinden van je thuis, je ‘center point’, over je lichaam als thuis. We dansen deze choreografie op verschillende plekken in Leiden, in intieme setting maar op veilige afstand.

Filmmaker Sam van Zoest vertaalt het verhaal naar film. Deze dansfilm gaat in verschillende hoofdstukken in première deze zomer. De film wordt doorlopend getoond op de dagen van Wat Nu? Als je naar de voorstelling komt kijken krijg je een QR-code waar je ook de film thuis mee kunt bekijken. 

Wat Nu? Theaterfestival over een nieuwe toekomst

De toekomst: zelden is deze zo onzeker geweest. De impact van de coronacrisis is groot en tegelijkertijd nog onduidelijk. Verandert ons bestaan, onze manier van werken, recreëren en reizen voor altijd? Hoe ziet ons fysieke contact er over een jaar uit? Gaan we het allemaal in onze portemonnee voelen? Wordt deze periode een hoofdstuk in de geschiedenisboeken of blijkt het slechts een rimpel in de tijd? Moeten we ons leven ingrijpend veranderen?

Kortom: Wat Nu?

Deze zomer slaan Leidse podiumkunstorganisaties de handen ineen. Samen met de stad gaan de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal, de Veenfabriek, PS | theater, DansBlok, Fields of Wonder en KASSETT op zoek naar antwoorden op de vraag ‘Wat nu?’.

Na alle online initiatieven gaan we weer offline. We gaan naar buiten. Van dans tot toneel, van muziek tot ervaringstheater: met elkaar en met jou zoeken we uit hoe we moeten leven, vanaf nu. Een zoektocht naar hoe het nu verder moet. Naar hoe de toekomst eruit komt te zien, hoe je straks eet, danst, werkt en verliefd wordt. Het is een open uitnodiging aan alle Leidenaren om geïnspireerd, verwonderd en geëmotioneerd te raken.

De volgende twee edities zijn nog te zien op:
Zondag 30 augustus – speelplek en tijden worden z.s.m. bekend gemaakt
Zondag 27 september – speelplek en tijden worden z.s.m. bekend gemaakt

The event is finished.

0 Comments