Over DansBlok

Dynamisch, prikkelend en dicht op de huid

DansBlok is een jong, professioneel danscollectief gevestigd in Leiden. In wisselende samenstellingen maken we dansvoorstellingen en films. We halen inspiratie uit actuele, maatschappelijke thema’s die ons persoonlijk fascineren. Herkenbare situaties en emoties vertalen we naar fysieke, dynamische choreografieën. We zijn jongvolwassenen en vertegenwoordigen dan ook dat specifieke deel van de maatschappij. Met onze scherpe blik houden we het publiek een spiegel voor. De voorstellingen brengen we dicht op de huid van het publiek. Soms letterlijk dichtbij de toeschouwers, op verschillende binnen- en buitenlocaties in intieme setting. Andere voorstellingen zijn gemaakt voor op een podium maar kruipen onder je huid en prikkelen de zintuigen.

Met DansBlok willen we nieuw publiek kennis laten maken met dans en ‘geoefend’ danspubliek verrassen met werk van jonge makers. Dans kan mensen van alle leeftijden en afkomsten verwonderen, inspireren en samenbrengen.

Na een aantal jaar werken en wonen op andere plekken kwamen we terug in onze geboortestad Leiden. DansBlok is ontstaan vanuit een gemis aan professionele dans in Leiden, wij zijn gedreven om dans in en uit deze stad op de kaart te zetten. Naast uitvoerend collectief zijn wij ook een platform voor professionele dans in onze regio. We organiseren wekelijkse trainingen voor professionals, organiseren jaarlijks een evenement met werk van aanstormende jonge makers, bieden residenties aan in samenwerking met dansstudio Tribes en zetten Talent-trajecten op voor getalenteerde dansers. We willen ruimte bieden voor onderzoek, feedback, try-outs, samenwerkingen en het maken van nieuw werk.

Meet the team

DansBlok bestaat uit een kernteam van vier dansers/makers. Ook werken we intensief samen met een aantal vaste partners. Per project stellen we een groep samen van verschillende artiesten, afhankelijk van de vorm en intentie.

Rosa Allessie

Rosa Allessie

Rosa Allessie is professioneel danser en maker uit Leiden. In 2013 studeerde ze af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in de richting Modern/Danstheater.

Ze heeft als danser gewerkt voor o.a. Dansgezelschap De Stilte, Holland Opera, Isabelle Beernaert, De Nationale Opera, Vuur & Vlam Producties, La Fura Dels Baus, Groundbreakers, Truus Bronkhorst, Bruno Listopad en Piet Rogie.

Ook maakt Rosa maakt zelf en in samenwerking met anderen eigen werk. Ze haalt inspiratie uit het dagelijks leven en de actualiteit en zet dit om in surrealistische beelden en narratieve verhaallijnen. Haar meest gespeelde eigen werk is ECHO.

Éryn Nieuwint

Éryn Nieuwint

Éryn Nieuwint is danser en dansmaker. Ze studeerde in 2014 af als uitvoerend danser aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in de richting Jazz/Urban.

Tijdens en na haar opleiding werkte ze bij gezelschappen zoals T.r.a.s.h., Lonneke van Leth Producties, Theatergroep DOX en Jeugdtheatergezelschap BonteHond. In 2017 ronde ze haar theateropleiding af bij Post Castelijn Casting.

Éryn werkt ook als danseres op events zoals ADE en Lakedance. Daarnaast houdt ze zich bezig met fotografie, (video)editing en maakt ze eigen voorstellingen. Haar werk ‘Crack’ ging in première bij DansBlok @ Scheltema.

Dieuwertje Spek

Dieuwertje Spek

In 2014 studeerde Dieuwertje Spek af als allround danser / performer aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg in de richting Jazz/Urban.

Tijdens en na de academie werkte ze samen met o.a. ISH, Sidi Larbi Cherkaoui, Nir de Volff, Billy Bell en Lina Limosani. Voordat ze begon te dansen, turnde ze op hoog niveau, waar ze nu in haar dans nog steeds profijt van heeft.

Ze is gepassioneerd over alles rond dansen en is altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Momenteel treedt ze nationaal en internationaal op met Close Act, geeft ze diverse lessen en is ze bezig met het creëren van eigen werk.

Tessa Wouters

Tessa Wouters

Tessa Wouters doorliep het Koninklijk Conservatorium en de Rambert School of Ballet and Contemporary Dance in Londen. In 2014 studeerde zij af aan Codarts Rotterdam.

Als danser werkte ze bij Scapino Ballet en dansgezelschap De Stilte. Hier danste ze choreografiën van o.a. Ed Wubbe, Fang-Yu Shen, Jack Timmermans, Bruno Caverna, Jack Gallagher en Lidia Wos.

In het creëren van eigen werk is Tessa op zoek naar eerlijkheid in beweging en houdt ze van speelse details. Haar solo Be.watched ging laatst in première bij DansBlok @ Scheltema. Daarnaast is zij sinds 2019 gecertificeerd Gyrokinesis® instructeur en geeft les op diverse locaties.

Geen evenementen gevonden!