Over DansBlok

DansBlok is een Leids collectief van professionele dansers en dansmakers. We maken gezamenlijk en individueel voorstellingen die we door het hele land dansen. Daarnaast zijn we een platform voor professionele dans in Leiden. We geven professionele danstraining, maken dansfilms, creëren talent-ontwikkelingstrajecten, organiseren dansfestivals op iconische Leidse locaties en zetten nog veel meer leuke dansprojecten op in Leiden. We willen ruimte bieden voor onderzoek, feedback, try-outs, samenwerkingen en het maken van nieuw werk.

Met DansBlok willen we nieuw publiek kennis laten maken met dans en ‘geoefend’ danspubliek verrassen met werk van jonge makers. Dans kan mensen van alle leeftijden en afkomsten verwonderen, inspireren en samenbrengen.

Na een aantal jaar werken en wonen op andere plekken kwamen de makers van DansBlok terug in hun geboortestad Leiden en merkten een enorm tekort aan professionele dans op. Samen besloten ze daar iets aan te doen door een platform voor professionele dans op te zetten. Sinds 2017 werken we aan onze missie: meer dans binnen en buiten regio Leiden!

Meet the team

DansBlok bestaat uit een kernteam van vier dansers/makers. Ook werken we intensief samen met een aantal vaste partners. Per project stellen we een groep samen van verschillende artiesten, afhankelijk van de vorm en intentie.

Rosa Allessie

Rosa Allessie

Rosa Allessie is professioneel danser en maker uit Leiden. In 2013 studeerde ze af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in de richting Modern/Danstheater.

Ze heeft als danser gewerkt voor o.a. Dansgezelschap De Stilte, Holland Opera, Isabelle Beernaert, De Nationale Opera, Vuur & Vlam Producties, La Fura Dels Baus, Groundbreakers, Truus Bronkhorst, Bruno Listopad en Piet Rogie.

Ook maakt Rosa maakt zelf en in samenwerking met anderen eigen werk. Ze haalt inspiratie uit het dagelijks leven en de actualiteit en zet dit om in surrealistische beelden en narratieve verhaallijnen. Haar meest gespeelde eigen werk is ECHO.

Éryn Nieuwint

Éryn Nieuwint

Éryn Nieuwint is danser en dansmaker. Ze studeerde in 2014 af als uitvoerend danser aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in de richting Jazz/Urban.

Tijdens en na haar opleiding werkte ze bij gezelschappen zoals T.r.a.s.h., Lonneke van Leth Producties, Theatergroep DOX en Jeugdtheatergezelschap BonteHond. In 2017 ronde ze haar theateropleiding af bij Post Castelijn Casting.

Éryn werkt ook als danseres op events zoals ADE en Lakedance. Daarnaast houdt ze zich bezig met fotografie, (video)editing en maakt ze eigen voorstellingen. Haar werk ‘Crack’ ging in première bij DansBlok @ Scheltema.

Dieuwertje Spek

Dieuwertje Spek

In 2014 studeerde Dieuwertje Spek af als allround danser / performer aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg in de richting Jazz/Urban.

Tijdens en na de academie werkte ze samen met o.a. ISH, Sidi Larbi Cherkaoui, Nir de Volff, Billy Bell en Lina Limosani. Voordat ze begon te dansen, turnde ze op hoog niveau, waar ze nu in haar dans nog steeds profijt van heeft.

Ze is gepassioneerd over alles rond dansen en is altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Momenteel treedt ze nationaal en internationaal op met Close Act, geeft ze diverse lessen en is ze bezig met het creëren van eigen werk.

Tessa Wouters

Tessa Wouters

Tessa Wouters doorliep het Koninklijk Conservatorium en de Rambert School of Ballet and Contemporary Dance in Londen. In 2014 studeerde zij af aan Codarts Rotterdam.

Als danser werkte ze bij Scapino Ballet en dansgezelschap De Stilte. Hier danste ze choreografiën van o.a. Ed Wubbe, Fang-Yu Shen, Jack Timmermans, Bruno Caverna, Jack Gallagher en Lidia Wos.

In het creëren van eigen werk is Tessa op zoek naar eerlijkheid in beweging en houdt ze van speelse details. Haar solo Be.watched ging laatst in première bij DansBlok @ Scheltema. Daarnaast is zij sinds 2019 gecertificeerd Gyrokinesis® instructeur en geeft les op diverse locaties.

Geen evenementen gevonden!