Wie zijn wij?

Puur, gedurfd en confronterend met een knipoog

Wij zijn DansBlok, professioneel hedendaags danscollectief gevestigd in het Makershuis van Theater Ins Blau in Leiden. We maken zowel dansvoorstellingen als dansfilms geïnspireerd op thema’s die onszelf en onze generatie bezighouden. Herkenbare gevoelens en situaties die wij als jongvolwassenen ervaren in onze samenleving worden vertaald naar gestileerde maar ook schurende producties, die confronteren met een knipoog.

Met ons werk willen we onze eigen generatie (millennials) bereiken – mensen die niet per definitie trouwe theaterbezoekers zijn – maar die zich bezighouden met dezelfde vraagstukken van deze tijd.

Naast uitvoerend collectief fungeert DansBlok ook als platform voor professionele dans in en uit regio Leiden, door het organiseren van dansevenementen op iconische Leidse locaties, talent-trajecten, residenties en wekelijkse danstrainingen voor professionals. Stilzitten? Ho maar! 

DansBlok is gevestigd in Leiden en sinds 2018 een stichting. 

Meet the team

DansBlok bestaat uit een kernteam van vier dansers/makers. Ook werken we intensief samen met een aantal vaste partners. Per project stellen we een groep samen van verschillende artiesten, afhankelijk van de vorm en intentie.

Rosa Allessie

Rosa Allessie

Rosa Allessie is professioneel danser en maker uit Leiden. In 2013 studeerde ze af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in de richting Modern/Danstheater.

Ze heeft als danser gewerkt voor o.a. Dansgezelschap De Stilte, Holland Opera, Isabelle Beernaert, De Nationale Opera, Trippin Angels, Vuur & Vlam Producties, La Fura Dels Baus, Groundbreakers, Truus Bronkhorst, Bruno Listopad en Piet Rogie.

Ook maakt Rosa zelf en in samenwerking met anderen eigen werk. Ze haalt inspiratie uit het dagelijks leven en de actualiteit en zet dit om in surrealistische beelden en narratieve verhaallijnen. Haar meest gespeelde eigen werk is ECHO.

Naast maker en danser is Rosa ook dansdocent en geeft ze les in hedendaagse danstechnieken.

Éryn Nieuwint

Éryn Nieuwint

Éryn Nieuwint is professioneel danser en maker uit Leiden. In 2014 studeerde ze af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in de richting Jazz/Urban. Hierna volgde ze een korte acteeropleiding in Amsterdam.

Ze werkt als danser en speler voor o.a. BonteHond, DOX, ID Theater Company, Lonneke van Leth producties, T.r.a.s.h., Johnny Lloyd en Nathalie van den Hombergh.

Daarnaast maakt Éryn zelf en in samenwerking met andere dansers eigen werk. Ze haalt inspiratie uit onderwerpen die haar generatie aanspreken en zoekt daarbij naar kwetsbaarheid in bewegingstaal, maar tegelijkertijd een speelsheid in uitvoering. Zo maakte ze de solo Crack, waarbij ze de festivalscene naar het podium bracht.

Ook houdt Éryn zich ook bezig met fotografie en film.

Dieuwertje Spek

Dieuwertje Spek

Dieuwertje Spek, professioneel danser en maker, studeerde in 2014 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, in de richting uitvoerend Jazz/Urban.

Als danser werkte ze samen met onder andere ISH, Sidi Larbi Cherkaoui, Nir de Volff, Lina Limosani, Particles en De Nationale Opera. Daarnaast treed ze als danser en performer (inter)nationaal op met straattheater gezelschap Close Act.

Naast haar werk als uitvoerend danser creëert Dieuwertje ook eigen werk, alleen of in samenwerking met andere jonge makers. Ze wordt geïnspireerd door de actualiteit, dierlijke bewegingspatronen en relaties tussen mensen en hun omgeving. Door middel van bewegingsonderzoek zet ze deze inspiratie om in menselijke verhalen.

Daarnaast geeft ze ook les in o.a. modern, contemporary, jazz en floorwork.

Tessa Wouters

Tessa Wouters

Tessa Wouters doorliep het Koninklijk Conservatorium en de Rambert School of Ballet and Contemporary Dance in Londen. In 2014 studeerde zij af aan Codarts Rotterdam.

Als danser werkte ze met choreografe Vicky Angelidou en bij gezelschappen Scapino Ballet en De Stilte. Hier danste ze choreografiën van o.a. Ed Wubbe, Fang-Yu Shen, Jack Timmermans, Bruno Caverna, Jack Gallagher en Lidia Wos.

In het creëren van eigen werk is Tessa op zoek naar eerlijkheid in beweging en houdt ze van speelse details. Ze interesseert zich in het onderzoek naar een innerlijke groove. Een sensitieve beleving in beweging is wat voor Tessa de meest oprechte communicatie teweeg brengt.

Daarnaast is zij gecertificeerd Gyrokinesis® en Gyrotonic® instructeur en geeft les op diverse locaties.

Whitney Krens

Whitney Krens

Cultureel analist met liefde voor dans, kunst en reizen. Haar grote liefdes zijn flat whites met havermelk en mooie schoenen.Whitney is verantwoordelijk voor de acquisitie van DansBlok.Mail haar op !