Toen we tijdens de corona-pandemie niet meer in theaters en op festivals konden dansen zetten we in mei 2020 ‘DansBlok Delivery’ op: een kort duet gedanst aan huis. We konden zo de (steeds veranderende) RIVM richtlijnen volgen en toch een jarige buurvrouw of een eenzame oma een hart onder de riem steken. Onder het motto ‘geluk verdubbelt als je het deelt’ bestelden mensen zo een dansvoorstelling voor een ander of zichzelf. We werkten met ‘pay what you like’ en doneerden een deel van de opbrengst (bijna €2000,-) aan het Rode Kruis. We hebben in 2020 en 2021 zo’n 100 Deliveries gedanst in 12 steden. Een project dat geboren werd uit noodzaak maar ons en ons publiek enorm veel moois heeft opgeleverd!

Hoe werkt het?

Je kunt kiezen tussen twee verschillende choreografieën: Glow (lyrisch en meeslepend) en Dazzle (krachtig met beats) .

Als aanvrager bepaal je van te voren wat je wil betalen; het is ‘pay what you like’.

Met dank aan het Druckerfonds hebben we al meer dan 190 Deliveries kunnen dansen!

Let op: indien ze er zijn, moeten de regels van het RIVM worden gevolgd, dus een Delivery bestellen voor je straat of plein is mogelijk, zo lang iedereen vanuit zijn eigen huis kan kijken en er voldoende afstand gehouden wordt. 

DansBlok @ Old School Header bijgesneden verkleind – Melted Blossom – Remy Tilburg en Robin Sybil Kroes ©Kim Doeleman

De Afspraak @ Old School

Tot 2018 heette DansBlok nog  'De Afspraak'. Het tweede dansevenement vond plaats op 17, 18 en 19 november 2017 in de Old School Leiden. In…
Ignition – Éryn Nieuwint en Dieuwertje Spek – Sterrewacht ©Sjoerd Derine2

DansBlok Delivery

DansBlok bezorgt live performances aan huis! Spread Joy & pay what you like.
DansTALENT Header bijgesneden 2 verkleind – FREEDOM is a state of mind @ Scheltema ©Kim Doeleman

DansBlokTALENT

DansBlokTALENT is een talent-ontwikkelingsproject voor een semi- professionele dansers en jonge professionele choreografen, opgezet door DansBlok en dansstudio Tribes.
Categories: