Datum

26 mrt 2023
Expired!

Tijd

13:00 - 17:00

Try-out FRAME @ MetersMaken

FRAME is een dansvoorstelling over balans vinden en elkaars grenzen ontdekken. Wanneer kun je elkaar vertrouwen, op elkaar steunen en wanneer durf je elkaar los te laten? Het leven is zoeken naar een balans tussen jezelf en anderen. Moet je het altijd met elkaar eens zijn om samen door een deur te kunnen?

Twee mensen in een afgezet kader tasten elkaars aanwezigheid af. Met gedetailleerde bewegingen leren ze elkaars taal en standpunt kennen. Toenadering en weerstand wisselen elkaar af. Wat eerst speels en onschuldig oogt leidt tot steeds meer frictie en ruwheid. Er wordt gegooid, getrokken en gehangen. De dansers nemen je mee in een turbulente relatie waarin de grens tussen haat en liefde vervaagd.

Met FRAME willen we zichtbaar maken wat wij dansers fysiek doorvoelen; op elkaar moet je kunnen bouwen. Het duet maakt zichtbaar, voelbaar en tastbaar hoe we elkaar kunnen uitdagen, in balans houden en nodig hebben. In een polariserende maatschappij die steeds individualistischer is illustreren we hoe samen beter is dan alleen.

Dit proces wordt een choreografie estafette: één voor één nemen we de leiding als choreograaf, in plaats van allen tezamen zoals we normaal gesproken werken. 

We dansen een try-out van FRAME 2.0 bij het festival MetersMaken in Nijmegen. 

Deze versie wordt gedanst door Tessa en Rosa en is gechoreografeerd door Dieuwertje. 

The event is finished.

0 Comments