Center Point LIVE & Veenfabriek Zoldersessies @ Wat Nu?

Elke laatste zondag van de zomermaanden dansen we onze nieuwe voorstelling Center Point, geprogrammeerd door Wat Nu? Dit project is een samenwerking tussen de Leidse Schouwburg / Stadsgehoorzaal, PS Theater, Veenfabriek, Fields of Wonder en KASSETT. Op vier zondagen dansen, spelen, zingen deze makers over de zoektocht die deze tijd is, op verschillende plekken in en rond de stad.

Center Point

Center Point gaat over huidhonger, over zoeken naar verbinding. Zowel met mensen dichtbij als verder weg, over het vinden van je thuis, je ‘center point’, over je lichaam als thuis. We dansen deze choreografie op verschillende plekken in Leiden, in intieme setting maar op veilige afstand.

Filmmaker Sam van Zoest vertaalt het verhaal naar film. Deze dansfilm gaat in verschillende hoofdstukken in première deze zomer. De film wordt doorlopend getoond op de dagen van Wat Nu? in Scheltema.

Zondag 28 juni - Center Point @ Stadsgehoorzaal - Grote Zaal

  • 14:00 uur
  • 15:30 uur
  • 17:00 uur

Let op! Er zijn maar 30 plaatsen. Deze voorstelling is GRATIS maar reserveren is wel verplicht. Dat kan via de button hieronder.

Zoldersessies / Veenfabriek

Ook dansen we ’s avonds mee in de Zoldersessies van de Veenfabriek.

Zondag 28 juni 20:00 uur Zoldersessies / Veenfabriek (Scheltemagebouw, Marktsteeg 1)

Zondag 26 juli – speelplek en tijden worden z.s.m. bekend gemaakt
Zondag 30 augustus – speelplek en tijden worden z.s.m. bekend gemaakt
Zondag 27 september – speelplek en tijden worden z.s.m. bekend gemaakt

Wat Nu?

Theaterfestival over een nieuwe toekomst

De toekomst: zelden is deze zo onzeker geweest. De impact van de coronacrisis is groot en tegelijkertijd nog onduidelijk. Verandert ons bestaan, onze manier van werken, recreëren en reizen voor altijd? Hoe ziet ons fysieke contact er over een jaar uit? Gaan we het allemaal in onze portemonnee voelen? Wordt deze periode een hoofdstuk in de geschiedenisboeken of blijkt het slechts een rimpel in de tijd? Moeten we ons leven ingrijpend veranderen?

Kortom: Wat Nu?

Deze zomer slaan Leidse podiumkunstorganisaties de handen ineen. Samen met de stad gaan de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal, de Veenfabriek, PS|theater, DansBlok, Fields of Wonder en KASSETT op zoek naar antwoorden op de vraag ‘Wat nu?’. 

Na alle online initiatieven gaan we weer offline. We gaan naar buiten. Van dans tot toneel, van muziek tot ervaringstheater: met elkaar en met jou zoeken we uit hoe we moeten leven, vanaf nu. Een zoektocht naar hoe het nu verder moet. Naar hoe de toekomst eruit komt te zien, hoe je straks eet, danst, werkt en verliefd wordt. Het is een open uitnodiging aan alle Leidenaren om geïnspireerd, verwonderd en geëmotioneerd te raken.

Wat Nu? Theaterfestival vindt plaats op iedere laatste zondag van de maand (28 juni, 26 juli, 30 augustus en 27 september) op meerdere locaties in de binnen- en buitenstad van Leiden – uiteraard conform de geldende maatregelen rondom corona.

Categories: