FALL

Meer en meer wonen we allemaal op onze eigen eilandjes. Iedereen leeft en zorgt vooral voor zichzelf. We gaan ervan uit dat anderen zichzelf ook wel redden. Sterker nog, ‘de ander’ is een bedreiging voor je eigen opgebouwde veilige bestaan. Op onze eilandjes doen we allemaal stuk voor stuk ons stinkende best om te overleven en te floreren. We zoeken, balanceren en houden onszelf drijvende.

Maar wat nou als dat niet meer gaat? Wanneer durf je om hulp te vragen en lukt het om deze te accepteren? Ben je bereid om een ander te helpen? Wanneer verandert competitie in connectie? Wat zeggen deze keuzes over jezelf en hoe komen we samen sterker uit deze polariserende samenleving? FALL is een verrassende voorstelling waarin de dansers keuzes moeten maken tussen elkaar helpen of voor je eigen hachje gaan. We balanceren op het randje van ons vertrouwde bestaan.

We wonnen vorig jaar de VKZ Spoffin OFF Award met FRAME. Deze publieksprijs bestaat uit een geldprijs, een tweeweekse residentie en een speelplek tijdens Spoffin 2024. Tijdens deze residentie in het Eemhuis onderzochten we het fenomeen zelfbelang tegenover saamhorigheid. Hiermee borduren we voort op het thema ‘de kracht van kwetsbaarheid’ van BALLEN LOS. FALL is het resultaat van deze residentie.

Speellijst

23&24.08.2024 | Try-outs op Spoffin

05.03.2025 | Try-out op Universiteit Twente

Credits

Duur: 25 minuten
Dans en choreografie: Rosa Allessie, Éryn Nieuwint, Dieuwertje Spek en Tessa Wouters 
Compositie: Enrico Meijer
Decor: Frank van der Groen
Met dank aan: Cultuurfonds Utrecht, Spoffin, Eemhuis

FRAME – foto Lisa Ball

FRAME

Een dansvoorstelling over ruimte innemen en elkaars grenzen ontdekken. Wat betekent ruimte eigenlijk, kan ruimte van iemand zijn? Welke grenzen moet je bewaken, welke verleggen…
Starring Header bijgesneden – Emma Evelein en Anastasia Kochmarskaya @ Oude Sterrewacht ©Elena Zemlyanskaya

Starring

'Starring' is een korte dansfilm van Emma Evelein. De film werd speciaal voor DansBlok in de Sterrewacht gemaakt en opgenomen in de bibliotheek van de…
Revelation

Revelation

DansBlok heeft voor de NWO - Spinozapremie een dansfilm gemaakt over een gezamenlijke zoektocht naar een baanbrekende ontdekking.
Categories: