Bekijk de trailer hier!

Plastic heeft ons tot nu toe veel gebracht. Het is praktisch, stevig, betrouwbaar en goedkoop. Er is alleen één probleem: plastic vergaat niet. Het grootste gedeelte van onze plastic gebruiksvoorwerpen kan niet worden gerecycled en eindigt als zwerfafval op stranden of in de oceaan als plastic soep. Dat zo fantastische product verstikt onze wereld.

Toch blijven we krampachtig vasthouden aan alle plastic producten die ons leven moeten verrijken – producten die we vaak maar kort gebruiken, en die zo symbool staan voor onze wegwerpmaatschappij. Ook verbinden we plastic met de maakbaarheid van ons leven en het bijbehorende schoonheidsideaal. Plastic fantastic is het streven: glad, strak en jong. Meer en meer plastificeren we de wereld én onszelf.

Mooi en lelijk. Nuttig en vernietigend. Al die uitersten komen samen in deze dansfilm. Samen belichamen vier dansers de levensloop en de tegenstrijdige eigenschappen van plastic. In hoeverre is alles maakbaar, kneedbaar en stuurbaar? En tegen welke prijs?

Te zien

04-07.11.2022 | Dance On Screen FilmFestival, Oostenrijk
07-16.10.2022 | Fifth Wall Fest, de Filipijnen – Asian premier!
02.08.2022 | Cinedans Tour x Vondelpark Openluchttheater, Amsterdam
14.07.2022-17.07.2022 | European Science in the City Festival, Leiden
22.06.2022-26.06.2022 | Cinedans FEST, Amsterdam – New Best Dutch 1
19.04.2022-08.05-2022 | Spring Dancefilm Festival, Barcelona
02.2022 | Vesuvius International Film Fest 2022 – Finalist
15.10.2021-20.03.2022 | If Things Grow Wrong – Museum De Lakenhal, Leiden

Expositie If Things Grow Wrong

Hoe kick jij af van groter, beter, meer?

Museum De Lakenhal deed een Open Call aan kunstenaars van alle disciplines om een oplossing voor groeiverslaving in te sturen. Uit meer dan 500 inzendingen selecteerde de jury (Eva Rovers, Raki Ap, Liesbeth Staats en Wytske Visser) 15 kunstenaars. Wij werden uitgekozen om samen met Jilles onze film PLASTISCH te gaan maken!

Jurytoelichting: Deze inzending laat twee kanten van de munt zien: plastic als probleem én als voordeel. Mooi om te zien dat ze de ambivalentie niet uit de weg gaan. Juist dit dubbele karakter maakt het probleem namelijk zo complex. Daarnaast onderscheidt dit idee zich door de vorm: een combinatie van dansperformance en video.

De expositie was te zien van 15 oktober 2021 tot 20 maart 2022.

Credits

Duur: 7,5 minuut
Concept, choreografie en dans:
 Rosa Allessie, Éryn Nieuwint, Dieuwertje Spek en Tessa Wouters
Regie: DansBlok en Jilles van Kleef
Muziek: Enrico Meijer
Camera en montage: Jillis van Kleef
Met dank aan: Museum De Lakenhal, Ins Blau

Center Point – Éryn

Center Point

Center Point gaat over huidhonger, over zoeken naar verbinding.  Zowel met mensen dichtbij als verder weg, of het vinden van je thuis, je ‘center point’,…
Starring Header bijgesneden – Emma Evelein en Anastasia Kochmarskaya @ Oude Sterrewacht ©Elena Zemlyanskaya

Starring

'Starring' is een korte dansfilm van Emma Evelein. De film werd speciaal voor DansBlok in de Sterrewacht gemaakt en opgenomen in de bibliotheek van de…
Crack Header verkleind – Éryn Nieuwint @ Scheltema ©Kim Doeleman

Crack

"Ik vraag me weleens af of je dansen in een club een voorstelling mag noemen. Of moet een voorstelling altijd artistiek en technisch verantwoord zijn?"
Categories: