Datum

23 - 24 jun 2022
Expired!

Tijd

16:00 - 13:00

PLASTISCH bij Cinedans

PLASTISCH op Cinedans!

Dansfilm PLASTISCH is te zien op dansfilm festival Cinedans in het EYE museum in Amsterdam!

Wanneer
Donderdag 23 juni 2022 om 16:00 u @ EYE, Cinema 2
&
Vrijdag 24 juni 2022 om 12:00 u @ Cinedans Online Hub 

Onder “New Dutch”, het programma duurt 90 minuten.

‘The Dutch Dance film is growing in popularity with creators from various disciplines. Cinedans FEST presents a selection of the best new Dutch dance films. Each screening will be concluded with a short Q&A with the makers and audience.’

Wij zijn vereerd en ontzettend blij dat onze dansfilm PLASTISCH is geselecteerd voor het Cinedans FEST 2022 in de categorie ‘New Dutch’. Cinedans is het enige dansfilmfestival van Nederland en claimt het grootste en meest gevarieerde ter wereld te zijn. PLASTISCH was al te zien op het Spring Dancefilm Festival in Barcelona, het DanzaTTack Festival op Tenerife, als finalist op het Vesuvius International Film Fest in Italië en natuurlijk als onderdeel van de expo If Things Grow Wrong in Museum De Lakenhal, Leiden.

Over PLASTISCH

Plastic heeft ons tot nu toe veel gebracht. Het is praktisch, stevig, betrouwbaar en goedkoop. Er is alleen één probleem: plastic vergaat niet. Het grootste gedeelte van onze plastic gebruiksvoorwerpen kan niet worden gerecycled en eindigt als zwerfafval op stranden of in de oceaan als plastic soep. Dat zo fantastische product verstikt onze wereld. 

Mooi en lelijk. Nuttig en vernietigend. Al die uitersten komen samen in deze dansfilm. Samen belichamen vier dansers de levensloop en de tegenstrijdige eigenschappen van plastic. In hoeverre is alles maakbaar, kneedbaar en stuurbaar? En tegen welke prijs?

We maakten deze film in samenwerking met Jilles van Kleef.

The event is finished.

0 Comments