Datum

02 sep 2022
Expired!

Tijd

20:30 - 23:00

PLASTISCH @ Vondelpark Openluchttheater x Cinedans

PLASTISCH op Cinedans!

Dansfilm PLASTISCH is te zien op de CINEDANS TOUR in het Vondelpark Openluchttheater in Amsterdam!

Wanneer
Vrijdag 2 september 2022 om 16:00 u @ Vondelpark Openluchttheater, Amsterdam

CINEDANS is het verbindende platform voor de bewegingskunsten dans en film. Na de succesvolle 18e editie van CINEDANS FEST in juni in Eye Filmmuseum is CINEDANS TOUR nu te gast in het park om de zomer feestelijk af te sluiten.

We vieren het genre met een bonte selectie dansfilms met werk van jonge makers, dansers en bekende, geliefde gezelschappen.

De inloop is om 20.30 uur, het programma vangt aan om ca. 20.45-21.00 uur (afhankelijk van de schemering).

PLASTISCH was al te zien op Cinedans, Spring Dancefilm Festival in Barcelona, het DanzaTTack Festival op Tenerife, als finalist op het Vesuvius International Film Fest in Italië en natuurlijk als onderdeel van de expo If Things Grow Wrong in Museum De Lakenhal, Leiden.

Over PLASTISCH

Plastic heeft ons tot nu toe veel gebracht. Het is praktisch, stevig, betrouwbaar en goedkoop. Er is alleen één probleem: plastic vergaat niet. Het grootste gedeelte van onze plastic gebruiksvoorwerpen kan niet worden gerecycled en eindigt als zwerfafval op stranden of in de oceaan als plastic soep. Dat zo fantastische product verstikt onze wereld. 

Mooi en lelijk. Nuttig en vernietigend. Al die uitersten komen samen in deze dansfilm. Samen belichamen vier dansers de levensloop en de tegenstrijdige eigenschappen van plastic. In hoeverre is alles maakbaar, kneedbaar en stuurbaar? En tegen welke prijs?

We maakten deze film in samenwerking met Jilles van Kleef.

The event is finished.

0 Comments