NU TE ZIEN!

Dansfilm PLASTISCH is te zien bij de expositie If Things Grow Wrong.

Over PLASTISCH

Plastic heeft ons tot nu toe veel gebracht. Het is praktisch, stevig, betrouwbaar en goedkoop. Er is alleen één probleem: plastic vergaat niet. Het grootste gedeelte van onze plastic gebruiksvoorwerpen kan niet worden gerecycled en eindigt als zwerfafval op stranden of in de oceaan als plastic soep. Dat zo fantastische product verstikt onze wereld. 

Mooi en lelijk. Nuttig en vernietigend. Al die uitersten komen samen in deze dansfilm. Samen belichamen vier dansers de levensloop en de tegenstrijdige eigenschappen van plastic. In hoeverre is alles maakbaar, kneedbaar en stuurbaar? En tegen welke prijs?

We maakten deze film in samenwerking met Jilles van Kleef. PLASTISCH (7,5 minuut) is 4 maanden lang te zien bij de expo IF THINGS GROW WRONG in Museum De Lakenhal. 

IF THINGS GROW WRONG expo

Hoe kick jij af van groter, beter, meer?

We willen sneller, groter, méér. Is dat altijd beter, of groeien zo ongemerkt ook de problemen? Van kleine stress over te weinig opslagruimte op je telefoon tot wereldwijde vervuiling… If things grow wrong, dan ontstaat er groeipijn in allerlei soorten en maten. Deze groeiverslaving is de aanleiding voor de expositie If Things Grow Wrong. Nu te zien tot en met 20 februari 2022!

Museum De Lakenhal deed een Open Call aan kunstenaars van alle disciplines om een oplossing voor groeiverslaving in te sturen. Uit meer dan 500 inzendingen selecteerde de jury (Eva Rovers, Raki Ap, Liesbeth Staats en Wytske Visser) 15 kunstenaars. Wij werden uitgekozen om samen met Jilles onze film PLASTISCH te gaan maken!

Jurytoelichting: ‘Deze inzending laat twee kanten van de munt zien: plastic als probleem én als voordeel. Mooi om te zien dat ze de ambivalentie niet uit de weg gaan. Juist dit dubbele karakter maakt het probleem namelijk zo complex. Daarnaast onderscheidt dit idee zich door de vorm: een combinatie van dansperformance en video.’

De expositie is te zien van 15 oktober 2021 tot 20 februari 2022.

Categories: