FRAME is een dansvoorstelling met twee dansers over balans vinden en elkaars grenzen ontdekken. Wanneer kun je elkaar vertrouwen, op elkaar steunen en wanneer durf je elkaar los te laten? Het leven is zoeken naar een balans tussen jezelf en anderen. Moet je het altijd met elkaar eens zijn om samen door één deur te kunnen?

Met FRAME willen we zichtbaar maken wat wij dansers fysiek doorvoelen; op elkaar moet je kunnen bouwen. Het duet maakt zichtbaar, voelbaar en tastbaar hoe we elkaar kunnen uitdagen, in balans houden en nodig hebben. In een polariserende maatschappij die steeds individualistischer is illustreren we hoe samen beter is dan alleen.

Dit proces is een choreografie estafette: één voor één nemen we de leiding als choreograaf, in plaats van allen tezamen zoals we normaal gesproken werken. Aan het eind van elk maakblok organiseren we een interactieve work in progress presentatie in het theater. 

Foto's

Credits

Dans en choreografie: Rosa Allessie, Éryn Nieuwint, Dieuwertje Spek en Tessa Wouters (in afwisselende samenstelling)
Muziek: ntb
Foto’s: Éryn Nieuwint
Met dank aan: Theater Ins Blau, Prins Bernhard Cultuurfonds, Gravin van Bylandt Stichting

Speellijst

19.12.2022 | Work in progress #1 @ Theater Ins Blau (geweest)
27.02.2023 | Work in progress #2 @ Theater Ins Blau
03.04.2022 | Work in progress #3 @ Theater Ins Blau
01.05.2023 | Work in progress #4 @ Theater Ins Blau

INVENTA Header verkleind – Dieuwertje Spek @ Red Carpet Lounge ©Kim Doeleman

INVENTA

INVENTA is een performance gedanst door één danser, met één arm in één ruimte; een ontdekkingstocht naar jezelf en de wereld om je heen. Met…
N.O.I. Header verkleind – Dieuwertje Spek en Loris Casalino @ Scheltema ©Kim Doeleman

N.O.I

Wat gebeurt er als je lichaam niet naar je geest luistert. Ben je sterk genoeg om zelf de controle terug te krijgen? N.O.I is een…
FLOW

FLOW

DansBlok heeft in samenwerking met het prachtige Museum De Lakenhal een dansfilm gemaakt, over lakens, de beweging van stof, expressie en verleiding.
Categories: