Op zaterdag 11 mei vindt ons nieuwe dansfestival plaats in Leiden Art Hub. Met nieuw werk van Leids muziektheatercollectief KASSETT en DansBlok, een nieuwe DansBlokTALENT voorstelling, de awardwinnende dansfilm ZWEET, een interactief filosofisch hoorcollege over de connectie tussen lichaam en geest én natuurlijk een borrel met nagesprek! Als je dit niet wil meemaken ben je out of your mind 🙂

Programmering

Matinee: 15:00 u -> bijna uitverkocht!
Avondvoorstelling: 20:00 u -> Early Bird tickets uitverkocht, de laatste tickets gaan op 4 mei in de verkoop!

SPIERGEHEUGEN (mc KASSETT x DansBlok)
Mind the Body (DansBlokTALENT)
ZWEET (Jilles van Kleef x DansBlok x de Veenfabriek)
Hoorcollege over hoofd v.s. lijf (Gerko Tempelman)

Duur inclusief afterborrel: +- 1,5 uur

SPIERGEHEUGENKASSETT x DansBlok 
muziektheater en dans over de kracht van lichamelijke herinnering 

Er was een gesprek. Toch? We hadden het over… vroeger. Geloof ik. Er speelde muziek, een meezinger geloof ik. Hard. Te hard. Ik kon mezelf bijna niet verstaan. Ik maakte een flauwe grap over mijn liefde voor oude foute hitjes. En toen ging het fout. Iemand begon te schreeuwen. Of schreeuwde ik zelf?
Ik herinner, dus ik ben: onze herinneringen maken ons tot wie we zijn. Maar we weten ook dat ons geheugen is feilbaar en sommige herinneringen raken diep verstopt. In SPIERGEHEUGEN verkennen KASSETT en DansBlok de herinnering. Een vrouw die pronkt nooit iets te vergeten verzandt op één detail toch in de mist van het geheugen. Langzaam neemt het lijf, belichaamd door twee dansers, het geheugen over. Gedreven door stuwende elektronische, maar haperende beats, komen flarden van herinnering terug via haar spiergeheugen. SPIERGEHEUGEN neemt je mee in de kracht van lichamelijke herinnering.

Mind the BodyDansBlokTALENT
dansvoorstelling over de connectie tussen lichaam en geest, hoofd en hart

Een gevoel van verdriet maakt je fysiek aan het huilen, een grap kan je laten schaterlachen, als je je ergens boos over maakt spannen je spieren zich aan. Andersom kan een fysieke ervaring je aan het denken zetten. Het één kan niet zonder het ander, ratio en emotie zijn op magische wijze aan elkaar verbonden. Zijn geest en lichaam twee verschillende entiteiten of zijn ze één? Wat is dominant, kan het één de ander de baas zijn? Kan emotie je in beweging zetten? Deze vragen onderzoeken we in deze nieuwe DansBlok TALENT productie ‘Mind the body’.

ZWEETdansfilm DansBlok x Jilles van Kleef x de Veenfabriek
dansfilm over de zoektocht naar overgave

In de anonimiteit van de nacht kun je ongeremd contact maken. Ben je op dat moment juist echt helemaal jezelf of verlies je je in een andere identiteit? Om te ontsnappen aan de realiteit zoekt millennial Eva een manier om los te kunnen laten. Voert de nacht haar mee in de stroom?
Dans, drink, huil, lach, bid, zweet en verwonder. Een ode aan de nacht…

Hoofd v.s. lijf – Gerko Tempelman
interactief filosofisch hoorcollege

Luister en denk mee met filosoof en dramaturg Gerko Tempelman.

Events Header verkleind – Mana Órite – Isabelle Nelson @ Scheltema ©Kim Doeleman

DansBlok @ Scheltema

Op 6 oktober 2019 vond ons vijfde evenement DansBlok in Scheltema plaats: een dansfestival in het industriële Scheltema pand in Leiden. Het publiek liep in…
DansTALENT Header bijgesneden 2 verkleind – FREEDOM is a state of mind @ Scheltema ©Kim Doeleman

DansBlokTALENT

DansBlokTALENT is een talent-ontwikkelingsproject voor een semi- professionele dansers en jonge professionele choreografen, opgezet door DansBlok en dansstudio Tribes.
DansBlok @ Old School Header bijgesneden verkleind – Melted Blossom – Remy Tilburg en Robin Sybil Kroes ©Kim Doeleman

De Afspraak @ Old School

Tot 2018 heette DansBlok nog  'De Afspraak'. Het tweede dansevenement vond plaats op 17, 18 en 19 november 2017 in de Old School Leiden. In…
Danstraining DansBlok Header verkleind zwart wit bijgesneden

Training

Ontwikkeling en onderhoud van je vaardigheden als artiest zijn van groot belang om op het podium het beste van jezelf neer te kunnen zetten. Daarom…
Header bijgesneden3 verkleind 2 DansBlokje @ Leidse Schouwburg

DansBlokjes @ Leidse Schouwburg

DansBlok werkt samen met de Leidse Schouwburg. In seizoen 2019-2020 wordt er voorafgaand aan alle dansvoorstellingen een bijzonder voorprogramma gepresenteerd: de DansBlokjes.
Categories: